Lasten ja nuorten osteopatia

Lapsuus ja nuoruus ovat erityisen kasvun ja kehityksen aikaa. Lapsi ja nuori harjoittelee käyttämään kehoaan monin uusin tavoin, opettelee emotionaalisia taitoja ja vuorovaikutusta. Tässä kasvun- ja kehityksen ajassa on ihmeellistä voimaa ja vahvuutta, mutta myös herkkyyttä ja haavoittumisen paikkoja, joissa osteopatia voi olla apuna ja tukena.

Osteopatia lapsen ja nuoren kehityksen tukena

Lapsuus ja nuoruus voi olla haasteellista aikaa, koska keho ja mieli kehittyvät nopeasti. Oireiden, kuten päänsärky, kankeus, kipu, puolierot liikkeessä, purentaongelmat, jännittäminen ja astma, taustalla voi olla monenlaisia syitä. Niitä voivat olla synnytyksestä aiheutuneet jännitteet, kolhut, kaatumiset sekä harrastuksista aiheutuneet rasitusvammat.

Myös perinnöllinen rakenne, opittu asennonhallinta ja leikkaukset voivat altistaa vaivoille.

Lapsi ja nuori osaa jo kertoa, että sattuu, mutta silti heidän voi olla vaikeaa kuvailla oireitaan. – Osteopaatti voi auttaa lasta erilaisissa vaivoissa, joita lapsen voi olla vaikea kuvailla sanoin.

Osteopatiasta apua lapsen ja nuoren vaivoihin

Käsillä hoitaessaan osteopaatti kykenee erotelemaan oireiden taustalla olevia ongelmia. Osteopaatti pystyy tunnistamaan esimerkiksi, että onko oireen taustalla lihasperäinen ongelma, liittykö se hermostoon, onko se kaatumisesta aiheutunutta vai esimerkiksi sosiaalisesta jännittämisestä johtuvaa oireilua.

Hoidon tarkoituksena on tukea lapsen tai nuoren kehitystä kokonaisuutena. Kun keho on tasapainoisempi, myös mieli on rauhallisempi ja tunteita on helpompi kohdata.

 

Yleisimpiä lasten ja nuorten syitä hakeutua osteopaatin vastaanotolle

Z

Kipu, päänsärky, toiminnalliset vatsavaivat, astma, korvatulehduskierre

Z

Venähdykset, revähdykset, kaatumiset, leikkaukset, arpien hoito, rasitusvammat

Z

Jännitys, liikerajoitus, kasvukivut, purentaongelmat

Z

Yliherkkyys, syrjäänvetäytyminen, impulsiivisuus, kiukuttelu

Lue aiheesta lisää

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.